Випускники-ліцеїстам “Про детектування артилерійських кратерів по супутниковим знімкам”

 Ми хочемо подякувати за лекцію від  випускника Русанівського ліцею Леоніда Шуміло. Вона виявилась незвичайною і цікавою, інформативною та пізнавальною.

Зустріч проводилась у цікавому форматі: добре пояснено матеріал, з яким ми працювали перед переходом до практичної частини. У цій частині для всіх учасників став вражаючим спосіб застосування штучного інтелекту в таких речах, як пошук артилерійських кратерів на супутникових знімках.

Ми ніколи не замислювалися, що наука може займатися такими цікавими прикладними задачами, як дослідження артилерійських кратерів. Це було цілковитим відкриттям! Було дуже захопливо й зрозуміло, навіть складні моменти Леонід пояснив дуже просто. Ця тема надихнула, хочеться ще більше досліджувати. Тренінг нам дуже сподобався і залюбки відвідали  б наступний.

Ми чітко зрозуміли, що використання сучасних технологій для виявлення та аналізу кратерів дозволяє точно визначати місце і напрямок артилерійських обстрілів. Це має величезне значення для військової стратегії та дозволяє швидко реагувати на атаки.

Загалом, лекція відкрила нові перспективи в розумінні того, як наука може допомогти обороняти країну.

 Дякуємо науковцям і захисникам України!

                                                                                    Вдячні ліцеїсти

Коментарі

Фонд Выпускников