Екскурсія до українського Голлівуду

 Восьмого жовтня ми, 10-А клас, побували на екскурсії на кіностудії Довженка. Це було дуже цікаво, адже українське кіно - саме та галузь, про яку говорять недостатньо навіть у самій державі.

Першим, що вразило, був яблуневий сад прямо на території кіностудії, яка виявилася дуже великою. Екскурсовод розповів, що ідея висадки дерев належить Олександру Довженку, адже він народився в селі і не міг працювати в місці, де геть нема зелені.

Другим здивуванням, на превеликий жаль, було те, що територія практично закинута і будівлі зовсім не виглядають доглянутими, не кажучи вже про те, що більшість з них давно не робочі. Через те, що кіностудія займає близько 30 гектарів, є постійний ризик, що старі будівлі знесуть і на їхньому місці побудують житловий комплекс, торговельний центр тощо.

Ми побачили цехи, де виробляли все необхідне для зйомок, басейн, у якому знімали морські сцени, відвідали невеличкий музей Довженка і навіть відтворили момент з його фільму "Щорс". А також ми побували в найбільшому павільйоні кіностудії, у якому ще недавно знімали ток-шоу, і ми сфотографувалися на фоні ще не знесених декорацій телепрограми.

Одним з останніх пунктів програми був кравецький цех і, водночас, костюмерна, де нам дозволили приміряти одяг, у якому грали своїх персонажів актори. Це було дуже весело: хтось перетворився на середньовічну даму, хтось - на лицаря, а хтось - на блазня чи інших героїв фільмів.

Отже, хочеться вірити, що кіностудію Довженка -український Голлівуд- відновлять і вона поверне собі колишню славу, а також заново приверне увагу до кінематографу України. Всім нам дуже сподобалася екскурсія, і, хоча кожен виніс з неї щось своє, одне я можу сказати точно: ці дві з половиною години наш клас провів з користю і задоволенням!

Кіра Кріксунова, учениця 10-А класу

Коментарі

Фонд Выпускников