Monthly Archives: Вересень 2024

Перші підсумки математичних перегонів

На усній командній олімпіаді наші учні продемонстрували чудові результати, пройшовши відбір до Київського турніру математичних боїв. Представники кожної паралелі потрапили в четвірку сильніших команд міста.

Бажаємо ліцеїстам успіхів та натхнення!

Дякуємо ЗСУ за можливість брати участь у таких заходах!!!

Олександр Шамович

Учні 7 класу в Музеї КПІ

Ми, учні 7 класу, з нашим класним керівником Веронікою Євгенівною та вчителем географії Людмилою Олександрівною відвідали музей Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" (Музей КПІ)

Це один з найважливіших наукових та освітніх центрів України. Відвідування цього музею відкриває вікно в історію вітчизняної науки, техніки та інженерних досягнень.
На екскурсії ми мали можливість побачити різноманітні унікальні експонати: від ранніх моделей літаків Ігоря Сікорського до сучасних досягнень у галузі інформаційних технологій та робототехніки. Однією з ключових виставок є зал, присвячений винаходам авіаційного конструктора Сікорського, який свого часу був студентом КПІ.

Сьогодні була не тільки захоплива подорож в історію науки, а й можливість задуматися про майбутнє, адже ми побачили, наскільки захопливим може бути світ інженерії та досліджень.
Музей КПІ — це місце, де минуле, сучасність та майбутнє науки зустрічаються, створюючи унікальний простір для пізнання та натхнення.

Проскуріна Аріна, Сорокіна Марина. 7 клас

Пізнай свій край—пізнай себе

             Вересень.Теплий осінній день, і ми знову вирушаємо на екскурсію.

             Цього разу разом з класним керівником взяли участь у міській акції "Пізнай свій край- пізнай себе“, яка проходила  на території Національного технічного університету "КПІ імені Ігоря Сікорського".

Велика територія  та кількість навчальних корпусів універу вразили нас. Під час екскурсії ми дізналися про меценатів-засновників і перших студентів. А знаєте, скільки факультетів було в КПІ спочатку? Всього чотири! А зараз 14! Почули  багато цікавих історій з життя Ігоря Сікорського, Євгена Патона та інших науковців, які, попри тяжку долю, здійснили ряд вагомих відкриттів.

             Гуляли територією вишу, робили світлини на згадку. Настрій у всіх був чудовий. Ми знову цікаво й весело провели час разом. Адже навчання може бути не тільки в стінах ліцею, а й поза його межами.

             Дякуємо ЗСУ за спокійний день💙💛

Івашкевич Д., Павленко Л., 8-А клас

Навчаємось не заради рейтингів…

Успіх – це  відповідність результатів діяльності поставленим цілям. Педагогічний колектив Русанівського ліцею завжди щиро радіє, коли досягнення наших учнів високо оцінюються. Цьогоріч, за підсумками проведення національного мультипредметного тесту маємо хороший результат! Копітка  робота учнів протягом усіх років навчання в Русанівському ліцеї, тісна взаємодія з учителями дали міцний фундамент умінь і навичок, застосованих під час проходження НМТ.

Вітаю випускників 2024 року з успішним результатом зовнішнього незалежного оцінювання. Дякую вчителям за професіоналізм, допомогу та підтримку учнів. Вдячна батькам за терпіння та довіру до нашого ліцею.

Нехай і надалі будуть плідними, вдалими  та щасливими ваші дні!!!

ДЯКУЮ ВСІМ ЗАХИСНИКАМ за можливість жити, працювати та бути  успішними у своїй державі! 

Слава Україні!

Світлана Тимошенко, директор ліцею

Захист України. Хроніка дня

20.09.24. Хроніка дня.
Урок Захисту України в 10-А.
Майстер-клас з розбірки та збірки автомата АК 74 в Національному військово-історичному музеї України. Залік склали на відмінно. Найкращий результат - 48 секунд (Євгенія Андрєєва).

Тему "Історія російсько- української війни 2014/2022…" з історії України засвоїли з екскурсії та експонатів, доставлених з передової.

Емоційно та інформаційно- практично! Потужний день.

Оксана Артеменко, класний керівник

Підготовчі курси для шестикласників 2024-2025

Русанівський ліцей розпочинає реєстрацію на підготовчі курси з математики для шестикласників. Запрошуємо до участі всіх зацікавлених у вступі до ліцею в 2025 році!

Реєстрація

Заняття підготовчих курсів проводяться в очному форматі 1 раз на тиждень.
Тривалість заняття — 45 хвилин. Плануємо розпочати з жовтня 2024 року.

Дати організаційних батьківських зборів та початку занять буде надіслано на email зареєстрованим

Спогади про перший тиждень вересня 2024

Перший тиждень нового навчального року промайнув…Але ми хочемо залишити приємні спогади назавжди: в фотоальбомах, соціальних  мережах і в нашій пам’яті.

Другого вересня була перша зустріч після канікул, насичена  цікавими подіями: різні ігри, командна робота, спілкування з однокласниками, вчителями і збором коштів для ЗСУ! Було неймовірно приємно повернутись до рідних стін ліцею знову,  до затишної улюбленої атмосфери, яка ще незрозуміла новеньким учням. Завдячуючи захисникам України, ми можемо провести ще один рік очно та зануритись в атмосферу співпраці.

А поки що, дякуємо вчителям та одинадцятикласникам, які не відмовились від багаторічної ліцейної традиції та після вітального слова директорки провели Квест.  Це була цікава комбінація із загальних ігор, математики й веселощів. Вгадували значення слів, співставляли з самими назвами. Потім складали правильну комбінацію кольорів з місцем їх розташування на столі у виділених клітинках, відгадували мелодії. А ще, грали у волейбол! Організатори доступно пояснювали правила гри, допомагали в разі потреби й підбадьорювали учасників.

Фото та відео звіт

Цікаво пройшов день, який символізує новий етап у навчанні. Бажаємо всім ліцеїстам успішно, плідно та незабутньо  прожити цей навчальний рік і продовжити рух до своєї мети. Попереду чимало завдань, але ми впевнені, що разом зможемо впоратися з усім. Нехай цей рік буде наповнений новими знаннями, відкриттями, великими звершеннями і нашою ПЕРЕМОГОЮ!

Далі - більше! Далі - краще! Слава Україні!

Учнівське самоврядування

Фонд Выпускников